Videosamtale

Vi har tatt i bruk videosamtale
Vi benytter nå video til å gjennomføre utredning og behandling. Dette er enkelt for både deg og behandleren din. Det eneste du trenger å gjøre er å trykke på linken under her og følge instruksjonene. (Du får alltid en påminnelse om timen på SMS med link som også kan benyttes).

Til videosamtale

Hva skjer når du har trykket på linken
Du velger om du vil bruke telefon, nettbrett eller PC. Utstyret må ha mikrofon, høyttaler, kamera og tilgang til internett. Vi anbefaler at du bruker høretelefoner og i god tid før timen finner en uforstyrret plass hvor du vil gjennomføre timen.

  1. Før timen mottar du en SMS med en link. Du kan trykke på linken, eller du kan velge «Til videosamtale».
  2. Velg din psykolog. Fyll inn navn og telefonnummer. Logg deg inn med BankID.
  3. Følg veiledningen for test av kamera, høyttaler, mikrofon og nettverket. Trykk «Jeg er klar, gi beskjed til behandler»
  4. Du har nå kommet til «Venterommet». Vent til behandler henter deg.

Du kan teste utstyret ditt i god tid før samtalen

Er du usikker på om du klarer å starte en videosamtale anbefaler vi at du gjør en test. Det er laget en test som sjekker om utstyret er bra nok til å gjennomføre en videosamtale og gir deg tips om det oppstår problemer. Du kan ta den testen når du vil. Det vil ikke starte en videosamtale, kun sjekke at utstyret ditt er bra nok til å gjennomføre det.  

  • Finn en uforstyrret plass hvor du senere vil gjennomføre videosamtalen.
  • Trykk på «Test videosamtale» og følg veiledningen. Du vil nå få tips på hva du kan gjøre om det er oppstår problemer.

Test videosamtale

Sikkerhet

Vi tilbyr trygge videosamtaler med ende-til-ende kryptering. Det betyr at det kun er deg og den du snakker med, som har mulighet til å se og høre hva dere snakker om.  Videosamtalene oppfyller norske myndigheters sikkerhetskrav som Normen og GDPR. Vi benytter Confrere som leverandør. Confrere brukes av en rekke norske helseinstitusjoner. Du kan lese mer hvordan de jobber med sikkerhet her.